Swansea stunt met late zege op Arsenal

Arsenal verloor tien keer op rij niet. Swansea City doorbrak die reeks. Tegen de verhoudingen in wonnen de bezoekers door een goal van invaller Bafétimbi Gomis in de 85e minuut.

In de jacht op een ticket voor de Champions League begon Arsenal voor de vijfde wedstrijd op rij met dezelfde opstelling. De laatste keer dat Arsene Wenger dat deed, was in 1994. Het hielp de Londenaren aanvankelijk niet viel. De thuisploeg had het overwicht en het meeste balbezit, maar had moeite met het defensieve Swansea City.

De bezoekers speelden met Sigurdsson als valse spits, en konden aanvallend niet in de buurt van doelman David Ospina komen. Verdedigen ging de ploeg van Garry Monk wel goed af. De muur die Swansea voor oud-Arsenal doelman Fabianski optrok, was door The Gunners in de eerste helft niet te slechten.

Na rust begon Swansea sterk. De ploeg van Monk zocht wat meer de aanval. Via onder meer Ki werd er gevaar gesticht voor de goal van Ospina. Voor Arsenal, dat slordig bleef, waren Olivier Giroud en Aarson Ramsey dicht bij een goal. Beide Londenaren raakten het zijnet naast Lukasz Fabianski.

In het laatste kwartier voerde Arsenal de druk op. Alexis Sánchez, Santi Cazorla en Mesut Özil kregen de tot dan toe grootste kansen van de wedstrijd. Fabianski onderscheidde zich echter en hield zijn doel schoon. Aan de andere kant maakte invaller Gomis vijf minuten voor tijd uit het niets de enige goal van de wedstrijd. De kopbal van de spits kon door Ospina niet voor de lijn gekeerd worden, 0-1.

Door de nederlaag moet Arsenal zich zorgen maken over de derde plaats. De voorsprong op Manchester United is nog twee punten, met bovendien nog een wedstrijd meer te spelen. Zondag kan de ploeg van Arsene Wenger directe plaatsing voor de Champions League alsnog definitief maken, als de equipe van Louis van Gaal de tegenstander is op Old Trafford.