Sevilla stagneert op vijfde plaats

In de strijd om de vierde plaats, in Spanje goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League, heeft Sevilla zondagavond niet kunnen winnen. De nummer vijf bleef bij middenmoter Celta de Vigo steken op 1-1. Door een treffer van Kevin Gameiro kwam Sevilla snel op voorsprong. Uit een strafschop maakte Santi Mina in de 58e minuut gelijk.

Nummer vier Valencia hield zaterdag Real Madrid op 2-2. De voorsprong op Sevilla bleef drie punten, met nog twee duels te spelen.

Atlético Madrid heeft bij Levante met 2-2 gelijkgespeeld. De ingevallen spits Fernando Torres redde een punt voor de Madrilenen met een treffer in de 80e minuut.

Levante had twee keer de leiding genomen. Eerst door David Barral, later via de Nigeriaan Kalu Uche. De eerste keer dat Atlético weer op gelijke hoogte kwam was Guilherme Siqueira de maker van het doelpunt. Omdat Valencia zaterdag al gelijkspeelde tegen Real Madrid bleef het verschil tussen beide teams die strijden om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League vier punten.