Voetbalsters met één debutante naar WK

Bondscoach Roger Reijners van de Nederlandse voetbalsters heeft zondag zijn selectie bekendgemaakt voor het WK in Canada. Tussen de 23 geselecteerde namen zit één voetbalster die nog geen enkele interland voor Oranje speelde: Maran van Erp (PSV/Eindhoven). Zij werd wel al eerder opgeroepen, maar maakte nog geen minuten.

Claudia van den Heiligenberg behoort ook tot de selectie, maar het is nog de vraag of de speelster van Ajax tijdig fit is. "Claudia heeft een blessure aan haar linkerknie. De komende dagen kijken we hoe haar herstel verloopt en of zij fit genoeg is om mee te gaan naar Canada", aldus Reijners.

Oranje begint maandag in Ermelo met de voorbereiding op het WK. De ploeg speelt op 6 juni in Edmonton de eerste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Ook China en gastland Canada zijn tegenstanders in Groep A. Op 20 mei spelen de Leeuwinnen op Het Kasteel van Sparta nog een oefenwedstrijd tegen Letland, dat duel begint om 19.00 uur.

Definitieve selectie

Doel: Loes Geurts (Kopparberg/Göteborg FC), Sari van Veenendaal (FC Twente) en Angela Christ (PSV/FC Eindhoven).

Verdediging: Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Dyanne Bito (Telstar), Merel van Dongen (Ajax), Stefanie van der Gragt (Telstar), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Ajax), Dominique Janssen (SGS Essen) en Desiree van Lunteren (Ajax).

Middenveld: Anouk Dekker (FC Twente), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Maran van Erp (PSV/FC Eindhoven), Tessel Middag (Ajax), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK) en Jill Roord (FC Twente).

Aanval: Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Vanity Lewerissa (Standard de Liège), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Vivianne Miedema (Bayern München) en Kirsten van de Ven (FC Rosengård).