Van der Mark crasht in tweede race Superbikes

Michael van der Mark heeft het World Superbike-weekeinde in Imola niet succesvol af kunnen sluiten. De Nederlandse rijder leek in de tweede race op weg naar een uitstekend resultaat, maar ging halverwege hard onderuit en zag zijn kansen verdwijnen.

In tegenstelling tot race één was de start van Van der Mark dit keer wel redelijk, met een plek winst als gevolg voor de als negende gestarte Nederlander. Niet veel later passeerde hij de Italiaan Ayrton Badovini, terwijl Leon Haslam er in de zesde ronde ook aan moest geloven. Het was echter de Brit die Van der Mark uiteindelijk de kop zou kosten, want na een stevige actie van Haslam ging de Nederlandse debutant hard onderuit en was zijn race, net als die van Haslam, voorbij.

De winnaar van race één was ook nu weer oppermachtig. Johnathan Rea duldde geen enkele tegenstand van teamgenoot Tom Sykes, die vooral in het tweede deel van de race af moest haken. Jordi Torres werd derde, wat het uitvallen van Van der Mark zuurder maakte: De Nederlander was in gevecht met Torres, en zag later onder meer de op dat moment voor Torres rijdende Davide Giugliano en Chaz Davies wegvallen.

In het WK blijft Rea aan de leiding met een enorme voorsprong van meer dan 100 punten op Sykes, waar één race maximaal 25 punten oplevert.