ABC verlengt Marvel-series met nieuwe seizoenen

De Marvel-tv-series Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter keren in het volgende tv-seizoen terug op de Amerikaanse tv-zender ABC. Dat geeft S.H.I.E.L.D. een derde seizoen en nieuwkomer Carter een tweede.

De series komen voort uit de films in het Marvel Cinematic Universe, die Marvel Studios sinds 2008 zelf produceert en uitbrengt. Terwijl Agents of S.H.I.E.L.D. zich in het heden afspeelt en af en toe qua verhaallijn raakt aan de films die in de bioscoop verschijnen, is Agent Carter een direct vervolg op Captain America: The First Avenger. In het eerste seizoen werd SSR-agent Peggy Carter gevolgd, die de onschuld van Howard Stark moest bewijzen.

Het tweede seizoen van Carter, dat mogelijk weer wordt uitgezonden tijdens de winterpauze van Agents of S.H.I.E.L.D., zou een tijdsprong kunnen maken om een verhaal te vertellen dat zich wat later afspeelt dan in de jaren 40. Mogelijk vertelt de serie meer over de geschiedenis van de Winter Soldier. Van Agents of S.H.I.E.L.D., wordt komende week de finale van seizoen 2 uitgezonden.

Agents of S.H.I.E.L.D. werd in Nederland uitgezonden bij Veronica, maar heeft momenteel geen uitzendingen gepland. Agent Carter is in Nederland nog niet opgepikt.

Agent Carter: Hayley Atwell Peggy Carter