Nathan trots op homoseks in Geordie Shore

Nathan Henry laat zich niet kisten door de kritiek op de nieuwste aflevering van de MTV-serie Geordie Shore, waarin hij seks heeft met een andere man. De realityster is juist trots op wat hij voor de homogemeenschap heeft betekend.

Voor sommige Britse kijkers ging het avontuurtje van Nathan toch iets te ver. "Ja, het was misschien een beetje te veel van het goede en niet geschikt voor iedereen, maar Geordie Shore is een realityserie waarin de werkelijkheid te zien is", luidt zijn verklaring op Instagram. "Bovendien heb ik gisteren realitytelevisiegeschiedenis geschreven, kunnen jullie haters dat ook zeggen?"

De nieuwe bewoner van het Geordie Shore-huis, die op zowel mannen als vrouwen valt, spreekt van een mijlpaal. Volgens hem komen dergelijke beelden doorgaans niet op de buis. "Of jullie het nou leuk vinden of niet, de LGBT-gemeenschap bestaat nou eenmaal en we gaan nergens heen. Ik ben trots op wat ik heb gedaan en wie ik ben."

Zijn collega Holly twittert dat ze het erg moedig van Henry vindt. "Toen hij in het huis kwam wonen, wist hij dat dit nog nooit was gedaan. Het is prijzenswaardig dat hij zo open over zijn seksualiteit is. Mensen moeten zich eens realiseren dat we in 2015 leven. Het zou nu niet meer nodig moeten zijn om uit de kast te komen. Die bekrompen mensen moeten lekker oprotten naar 1900."