Emily VanCamp keert terug in Captain America: Civil War

De Carter-familie blijft nadrukkelijk aanwezig in het Marvel Cinematic Universe. Niet alleen Peggy Carter (Hayley Atwell) blijft opduiken in steeds meer titels uit de filmserie, ook haar (waarschijnlijke) familielid Sharon keert terug in de derde Captain America-film.

De rol van Sharon Carter, oftewel Agent 13, werd in Captain America: The Winter Soldier gespeeld door Emily VanCamp, die de afgelopen jaren te zien was in de op The Count of Monte Christo gebaseerde tv-serie Revenge. Deze serie is echter afgerond; als later deze maand de laatste aflevering van het vierde seizoen is uitgezonden hebben fans niets meer om naar uit te kijken. VanCamp is dus vrij voor andere projecten, wat mogelijk een factor is voor haar terugkeer in de Captain America-filmserie. Wat voor positie haar personage zal innemen in het conflict tussen de vele helden uit het MCU is nog niet bekend.

Captain America: Civil War zit, hoewel het geen 'Avengers' heet, vol met oude en nieuwe Avengers uit de nu elfdelige filmserie. Chris Evans keert terug als het titelpersonage, vergezeld van Robert Downey Jr, Jeremy Renner en Scarlett Johannson als terugkerende Avengers Iron Man, Hawkeye en Black Widow en Anthony Mackie en Elizabeth Olzen als nieuwe Avengers The Falcon en Scarlet Witch. Daarnaast zal Black Panther, gespeeld door Chadwick Boseman, zijn introductie krijgen, keren Crossbones (Frank Grillo) en Bucky Barnes (Sebastian Stan) terug, zal Daniel Brühl de rol van Baron Zemo spelen en is ook Martin Freeman te zien in een nog onbekende rol.

Avengers 2.5: Civil War is te zien in mei volgend jaar.

Captain America: The Winter Soldier: Emily VanCamp als Sharon Carter