TV-serie Supergirl gaat definitief door

De Amerikaanse tv-zender CBS heeft Supergirl besteld als serie. Dat heeft The Hollywood Reporter gisteren bevestigd.

Supergirl vertelt over Kara Zor-El, het nichtje va Kal-El (Superman), die haar superkrachten verborgen heeft gehouden sinds haar aankomst op onze planeet. Maar nu, op 24-jarige leeftijd, 'besluit ze deze toch te gebruiken en de held te zijn die ze altijd hoorde te zijn.' De serie was al sinds de herfst in ontwikkeling, met regelmatig nieuws over toevoevingen aan de cast voor de pilot, die onlangs is afgerond.

Lange tijd leek het erop dat de serie het echter niet ging halen en de producers mogelijk gingen proberen de serie bij zusterzender The CW aan de man te brengen. Aangezien deze zender echter een lager budget heeft, zou het wat duurdere Supergirl daar een kleinere kans hebben om aangenomen te worden. Toen CBS-topvrouw Nina Tassler echter de pilot zag was het besluit snel genomen.

CBS is voornamelijk bekend van de 'police procedurals', shows waarin wekelijks een moord of andere misdaad wordt opgelost. Supergirl kan het komende seizoen een plaats krijgen tussen de misdaadshows, of wellicht al in de zomer van start gaan. In de serie speelt Melissa Benoist (Glee, Whiplash) de titelrol, naast Calista Flockheart als Cat Grant en David Harewood als Hank Henshaw. Dean Cain, die ooit Superman was, en Helen Slater, die ooit Supergirl was, zullen de ouders spelen van het gezin waar Kara in is opgegroeid.

Met Supergirl heeft DC Comics er in ieder geval weer een serie bij. Deze week werd ook bekend dat de DC/Vertigo-serie iZombie een tweede seizoen krijgt en van de series Arrow en The Flash was al bekend dat deze het volgende seizoen weer terugkeren. Van NBC's Constantine is het lot nog altijd onzeker; binnen enkele weken zou duidelijk moeten zijn of hier een tweede seizoen van gaat komen.

Supergirl: Melissa Benoist in kostuum