[CL] Uitslag FC Barcelona - Bayern München

FC Barcelona heeft in eigen huis een grote stap gezet richting de finale van de Champions League. In een heerlijke voetbalavond trok Lionel Messi de wedstrijd naar zich toe: 3-0.

Op een waanzinnig hoog tempo probeerden beide ploegen het initiatief naar zich toe te trekken in de openingsfase. Barcelona won die strijd, maar ook het veldspel van Bayern was bij momenten van een magistraal niveau. De aanvallende instelling van beide ploegen zorgde voor een spectaculaire eerste helft, waarin Barça de meeste kansen kreeg, maar ook Bayern had moeten scoren.

Zo faalde Luis Suárez een-op-een met Manuel Neuer, voorkwam Rafinha ternauwernood een doelpunt van Neymar en gleed Robert Lewandowski de bal op wonderbaarlijke wijze naast het doel van Marc-André Ter Stegen. Op slag van rust moest ook Daniel Alves scoren na een schitterende steekpass van Andrès Iniesta, maar opnieuw bewees Neuer zijn status als beste keeper ter wereld. Voor rust had het dan ook 4-1 kunnen staan, maar bleek de neutrale toeschouwer de winnaar.

Na rust kwam de wedstrijd meer in balans. Bayern voetbalde zich steeds vaker onder de druk van Barcelona uit, maar slaagde er niet nauwelijks in écht uitgespeelde kansen te creëren. De Duitsers blaften wel, maar beten niet. Aan de andere kant trok Messi de wedstrijd in drie minuten naar zich toe. Een hard schot in de korte hoek, een werelddribbel en een wippertje bleken voldoende voor de 2-0 overwinning.

In de extra tijd deed Neymar er nog een belangrijk schepje bovenop. De Braziliaan maakte zijn matige wedstrijd helemaal goed door in de allerlaatste minuut de misschien wel essentiële derde treffer achter Neuer schoof.