Sportblog: Tand trekken met speer & dronken mascotte

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Eigendoelpunt van de week
Daar is hij weer, net als vorige week is er weer een eigendoelpunt van de week. Deze keer valt de eer te beurt aan Daniele Padelli, keeper van Torino. In de wedstrijd tegen Empoli kreeg de doelman een terugspeelbal die hij niet helemaal goed kon verwerken:

 

Torino-doelman Daniele Padelli had niet zijn beste dag. Zijn 'balbehandeling' tegen Empoli kostte zijn club drie punten: 0-1.

Posted by FOX Sports NL on woensdag 6 mei 2015


Het mooiste eigendoelpunt van deze week (Bron: Facebook/FOX Sports)

Bizarre stand in Finse competitie
De stand in de Finse Veikkausliiga is bizar te noemen zo lezen we op Goal.com. Na vijf speelronden gaat HJK Helsinki aan kop met elf punten. SJK Seinajoki staat met een wedstrijd minder op de tweede plaats met een punt minder. Iedere club die daarna komt heeft slechts een punt achterstand.

De bijzondere stand in Finland
De bijzondere stand in Finland

Olympisch kampioen trekt tand dochter met speer
Voormalig olympisch kampioen tienkamp Bryan Clay is al een tijdje gestopt. Maar gelukkig kan hij zijn sportieve talent nog inzetten voor andere doelen, zoals de losse tand van zijn dochter Ellie. Ze had last van een wiebeltand en waar de meeste kinderen misschien een deur of iets dergelijks gebruiken kon Ellie haar vader inzetten. Hij verbond de tand met een speer en daarna wierp hij de speer zoals een olympisch kampioen betaamd met goed gevolg: de tand was eruit.

Ex-vrouw wil 20 miljoen van Mayweather
Meer dan honderd miljoen dollar verdiende Floyd Mayweather afgelopen weekend met het Gevecht van de Eeuw. En zoals dat zo vaak gaat, is de eerste aasgier gesignaleerd die op zijn centen uit is. Josie Harris, met wie de bokser drie kinderen kreeg, is uit op twintig miljoen van zijn zojuist verdiende dollars. De aanklacht waarmee ze het megabedrag binnen wil halen gaat over laster. In 2010 belandde de bokser twee maanden in de cel vanwege een vechtpartij met zijn vrouw in hun eigen huis. Een maand geleden vertelde de kersverse wereldkampioen in een interview dat hij zijn toenmalige vrouw niet geslagen zou hebben maar haar had geprobeerd tegen te houden te houden omdat ze onder de invloed van drugs was.

En dat kan je natuurlijk niet over je kant laten gaan als ex zijnde. En al helemaal niet als er zoveel geld te halen is. Dus klaagt Harris haar ex-man nu aan voor laster en opzettelijk en het onachtzaam toebrengen van emotioneel leed. Volgens de papieren van de rechtbank zouden de verwondingen van Harris wel degelijk het gevolg zijn van een vechtpartij en niet van alleen tegenhouden zo lezen we op prive.nl. We zijn benieuwd hoe het afloopt, we houden jullie op de hoogte.

Het beslissende doelpunt in de 95ste minuut, kan het beter? JA!
Chorley en Boston United speelden tegen elkaar in de halve finale van de Conference North play-offs in Engeland. De eerste wedstrijd bij Chorley eindigde in 0-0. In de terugwedstrijd bij Boston United nam de thuisclub een 2-0 voorsprong. In de 56ste minuut kwam Chorley nog wel terug tot 2-1 maar lang leken ze tekort te komen, tot het magische moment in de 95ste minuut. Chorley speelde alles of niet en vijf minuten in blessuretijd pompten ze bal nog een keer voor de goal. De bal belandde in de zestien waar Adam Roscoe de beslissende gelijkmaker met een omhaal in de goal werkte! Daarmee plaatste Chorley zich voor de finale. De beslissende maken, diep in blessuretijd met een omhaal, mooier wordt het niet denken we.


De beslissende omhaal (Bron: YouTube)

Lindsey Vonn en Tiger Woods uit elkaar
Drie jaar lang leken ze het droompaar uit de sportwereld, maar aan het sprookje is nu een einde gekomen. Op haar Facebook-pagina maakte Lindsey Vonn de breuk wereldkundig. "Na drie jaar samenzijn hebben Tiger en ik samen beslist een punt te zetten achter onze relatie. We hebben beiden bijzonder hectische levens waardoor we te veel tijd apart moeten doorbrengen. Hij en zijn mooie familie zullen voor altijd een plaatsje in mijn hart hebben", aldus Vonn.

 

After nearly three years together, Tiger and I have mutually decided to end our relationship. I will always cherish the...

Posted by Lindsey Vonn on zondag 3 mei 2015

Bij Woods hakte de breuk er flink in. "Het doet ontzettend pijn. Ik heb al 3 nachten niet geslapen", zo vertelde de topgolfer. De breuk viel ongeveer gelijk met de sterfdag (in 2006) van zijn vader. "Natuurlijk speelt dat ook mee. Het is geen makkelijke tijd voor me", zo lezen we op Telesport. De voormalig nummer één van de wereld maakt zich echter geen zorgen over zijn vorm. "Ik heb vaak onder zware omstandigheden gespeeld. Zodra ik op de baan sta, gaat het alleen om golf. Ik kan me dan terugtrekken in mijn eigen zone en zal me focussen op de winst."

Super Leo stomdronken over het veld
Afgelopen weekend speelden Austria Wenen tegen Wiener Neustadt en dat was een leuke dag voor mascotte Super Leo. Tenminste voor de man in het pak. Hij vierde namelijk dat hij die dag 42 jaar oud werd. En als klap op de vuurpijl won zijn club Austria ook nog eens met 2-1 van de stadsgenoot. Al met al reden genoeg voor een borreltje voor Leo en dat deed hij dan ook. Voor de wedstrijd ging hij zelfs al los met de nodige alcoholische versnaperingen. En dat was te merken na de wedstrijd. Ook al kon Super Leo nauwelijks nog op zijn benen staan, toch wilde hij zijn taak als mascotte volbrengen. En dat ging natuurlijk niet helemaal goed.


De dronken Super Leo (Bron: YouTube)