Nieuw rapport MH17 van Russische ingenieurs

Vlucht MH17 is neergeschoten met een BUK-raket, mogelijk vanuit een gebied dat onder controle was van het Oekraïense leger. Althans, dat beweren ingenieurs van de Russische defensie-industrie. Ze hebben onderzoek gedaan en een rapport opgesteld over de vliegramp.

De Russische activistische krant Novaja Gazeta besteedt in de woensdageditie uitgebreid aandacht aan het onderzoek van de Russische ingenieurs. Volgens de krant gaat het om een geheim rapport dat naar het Nederlandse onderzoeksteam zal worden doorgestuurd.

De Russische experts hebben aan de hand van foto's van de brokstukken en satellietbeelden scenario's geschetst. Ze sluiten in het rapport uit dat de raket vanaf de plaats Snizjne is afgeschoten, omdat dat niet zou kloppen met de beschadigingen van het vliegtuig. Het is volgens de ingenieurs goed mogelijk dat de BUK-raket nabij de plaats Zarosjtsjenske werd afgeschoten, ten westen van Snizjne.

Bij het neerstorten van vlucht MH17 op 17 juli vorig jaar in Oost-Oekraïne kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 193 Nederlanders.