Iran verbiedt 'hippe' kapsels

In Iran wordt het verboden om als man je kapsel te laten knippen in hippe stekeltjes. Het zou namelijk duiden op duivelsaanbidding en volgens de Iraanse kappersvakbond is het te westers en onislamitisch.

De leider van de vakbond, Mostafa Govahi, zegt dat de 'duivelse' kapsels vanaf heden verboden zijn. Een kapper die het toch waagt een dergelijk kapsel aan te meten zal een zware straf krijgen en ook zijn kappersvergunning kwijtraken. Een kapperszaak die zulke kapsels zou aanbieden zou volgens hem islamitische regels overtreden.

Andere populaire trends onder de trendgevoelige Iraanse jongeren als het bijkleuren onder de zonnebank en de wenkbrauwen laten bijwerken zullen niet getolereerd worden. De vakbond zegt dat de kappers die de kapsels aanbieden niet bij de bond zijn aangesloten.

Opmerkelijk is het wel dat dit keer het uiterlijk van mannen aan regels wordt verbonden. Gisteren was er nog het nieuws dat de Iraanse president Rohani juist soepeler wilde omgaan met de klederdracht van vrouwen.

'Duivelse' kapsels verboden (Foto: Kamyar Adl, flickr)
'Duivelse' kapsels verboden (Foto: Kamyar Adl, flickr)