Uitslag Juventus - Real Madrid

Juventus is goed op weg naar de finale van de Champions League. De Italiaanse grootmacht versloeg Real Madrid in eigen huis met 2-1. Volgende week is in Santiago Bernabéu de return.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend voor Juventus. De Italiaanse grootmacht schoot uit de startblokken en was de bovenliggende partij. Niet geheel verrassend dus, dat Juve al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Uitgerekend Alvaro Morata tekende aan voor de openingstreffer. De huurling van Real Madrid profiteerde van slecht verdedigend werk van de Koninklijke. Carlos Tevez werd helemaal vrijgelaten om een schot te lossen. Casillas zat er nog wel aan, maar had geen antwoord op de intikker van Morata.

Real Madrid kwam daarna langzamerhand terug in de wedstrijd. De Spanjaarden werden geholpen door een flinke dosis geduld. Een uitstekend uitgespeelde aanval leidde de 1-1 in. Cristiano Ronaldo was het eindstation met een kopbal van dichtbij.

In de tweede helft begon beide ploegen gelijk op. Een fout van Carvajal leidde echter de 2-1 voor Juventus in. De verdediger haalde Tevez neer in de zestien meter en veroorzaakte daarmee een strafschop. De Argentijnse spits rondde het buitenkansje zelf af.

Real Madrid ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om het net te vinden. Juventus-coach Maxi Allegri haalde Tevez en Morata naar de kant. Dat tot onvrede van de Argentijnse spits, maar een Madrileense treffer bleek gelukkig voor de Italiaanse coach uit.