Arsenal wint met speels gemak van Hull City

Arsenal doet goede zaken om plek twee. The Gunners waren tegen Hull City met name in de eerste helft oppermachtig, waardoor er gemakkelijk gewonnen werd in het KC Stadium; 1-3.

Nadat Chelsea gisteren kampioen werd van Engeland, was voor Arsenal de tweede plaats het maximaal haalbare. Al enige tijd deden the Gunners niet meer mee om de prijzen, maar het spel werd met name dit seizoen aanzienlijk beter. De tweede plaats, en daardoor directe plaatsing voor de Champions League, was het streven van Arsène Wenger en zijn ploeg. Winnen van Hull City in het KC Stadium was op voorhand echter geen koud kunstje, helemaal omdat the Tigers nog een appeltje te schillen hadden met Arsenal na de verloren FA-cup finale van verleden jaar.

Arsenal begon wat roestig aan het duel met Hull City. Het had weliswaar meer balbezit, maar het was de thuisploeg dat de beste kans kreeg op de voorsprong. Na een goede voorzet van Brady kon Aluko vrij inkoppen, maar timede hij zijn sprong verkeerd. The Gunners rechtte daarna de rug en kwam het op voorsprong uit een vrije trap. Alexis Sanchèz stond achter de bal en liet Harper kansloos. De vrije trap van de Chileen werd door Michael Dawson aangeraakt waardoor de doelman aan de grond genageld stond; 0-1.

De ploeg van Arsène Wenger begon daarna te lopen. De combinaties werden soepeler en met name Santi Cazorlo liet zich nadrukkelijk gelden. De Spanjaard verstuurde een pass over veertig meter en vond de sterk spelen Aaron Ramsey. De Welschman draaide mooi weg, en via een schot dat wederom aangeraakt werd was doelman Harper opnieuw gepasseerd; 0-2. De moraal van Hull City bleek daarna gebroken. Het was éénrichtingsverkeer, waarna Alexis Sanchèz het duel beslisde na een fantastische steekpass van Ramsey. De Chileen omspeelde de doelman eenvoudig een maakte zijn tweede van de avond; 0-3.

Hull was niet van plan het een walkover te laten worden. De zwak spelende Jake Livermore werd van het veld gehaald voor David Meyler. De controleur moest wat oorlog gaan maken waardoor de duels harder werden. Scheidsrechter Lee Mason floot een zeer slechte wedstrijd en zag enkele schandalige overtredingen niet. Na een flinke charge van Meyler op Laurent Konscielny liet de arbiter doorspelen, terwijl de middenvelder minstens geel had moeten krijgen. De voorzet die volgde werd knap ingekopt door Quinn waardoor Hull weer iets van hoop kreeg; 1-3.

Arsenal rechtte al snel de rug na de tegentreffer. Met name Mesut Özil speelde een geweldige tweede helft en liet zijn klasse zien middels enkele wonderschone hakballetjes. Alexis was voornamelijk het eindstation, maar na twintig minuten in de tweede helft veranderde de score niet. Aaron Ramsey werd na een goede wedstrijd van het veld gehaald waardoor Jack Wilshire na lang blessureleed zijn rentree kon maken.

Het spel werd naarmate de tweede helft verstreek harder. Scheidsrechter Mason ontging praktisch alles, met enkele nare overtredingen tot gevolg. David Meyler kreeg nog een flinke tik tegen het oog en ook Jack Wilshire werd flink tegen het gras gewerkt, maar de kaarten bleven op zak. Desondanks bleef Arsenal het publiek vermaken met enkele prachtige combinaties en kwam het eigenlijk geen minuut meer in gevaar. The Gunners doen zodoende goede zaken en lijken, met nog een wedstrijd tegoed, de tweede plek voor het grijpen te hebben.