Golden State start met zege op Memphis

NBA-titelfavoriet Golden State Warriors is de tweede ronde van de play-offs prima begonnen. De basketbalformatie won zondagavond (lokale tijd) het eerste duel met Memphis Grizzlies eenvoudig (101-86) en pakte zo een 1-0-voorsprong in de best-of-seven series.

Stephen Curry werd topschutter bij de best scorende ploeg van de competitie. De guard maakte voor eigen publiek 22 punten. Aan de overkant was de Spanjaard Marc Gasol met 21 punten ook aardig op dreef, maar niet voldoende om de Grizzlies aan een zege te helpen. Het tweede duel wordt dinsdagavond (lokale tijd) eveneens in het stadion van de Warriors gespeeld.

Atlanta Hawks heeft voor eigen publiek een verrassende nederlaag geïncasseerd. De thuisploeg verloor in de openingswedstrijd van de tweede ronde met 98-104 van Washington Wizards. Dinsdag is het tweede duel in de best-of-seven serie, opnieuw in Atlanta. Daarna spelen de Wizards twee keer op rij thuis.

Bradley Beal was de gevierde man bij de ploeg uit Washington, die in de play-offs nog ongeslagen is. Hij bracht 28 punten op zijn naam. De Hawks gaven de zege in de tweede helft uit handen. De thuisclub maakte in het derde en vierde kwart zestien punten minder dan de Wizards.