Advocaten: 'Blurred Lines-zaak opnieuw'

De advocaten van Robin Thicke en Pharrell Williams willen dat de rechter opnieuw kijkt naar de plagiaatzaak over de hit Blurred Lines. Ze zeggen dat het rechterlijke proces niet deugde en dat de zaak over moet. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De jury in de rechtszaal oordeelde in maart dat Blurred Lines te veel lijkt op de Got To Give It Up van Marvin Gaye uit 1977. Thicke en Williams werden veroordeeld voor het schenden van auteursrechten. Ze moesten Gayes nazaten 7,4 miljoen dollar (6,6 miljoen euro) betalen.

Maar het rechterlijke proces deugde niet, melden de advocaten van Ticke en Williams nu aan de rechter. De instructies aan de jury klopten niet, de getuigenis van een expert was irrelevant en er was onvoldoende bewijs dat het nummer écht lijkt op dat van Marvin Gaye, zo claimen de advocaten. Ze menen daarom recht te hebben op een nieuw proces. Op 29 juni zal de rechter middels een verhoor de motie overwegen.

Pharell Williams noemde het gerechtelijke oordeel in maart 'een handicap voor iedere creatieveling die iets maakt en zich daarbij laat inspireren door iemand anders.'