Judozilver voor Korrel en Savelkouls in Zagreb

Judoka's Michael Korrel en Tessie Savelkouls hebben zondag bij de Grand Prix in Zagreb zilver behaald. Korrel (-100 kg) moest in de finale zijn meerdere erkennen in de Duitser Dimitri Peters, die op vol punt (ippon) zegevierde.

Korrel maakte op weg naar de finale de nodige indruk met drie overwinningen op ippon. Alleen de Hongaar Miklos Cirjenics hield goed stand tegen de 21-jarige inwoner van Vianen. Die partij in de kwalificatiegroep werd beslist op yuko.

Korrel won in februari van dit jaar goud bij het Europees Open in Sofia. Met zijn zilveren plak in Zagreb verzekerde hij zich van deelname aan de Europese Spelen komende maand in Azerbeidzjan, die voor het judo tevens als EK gelden. Guillaume Elmont (-90 kg) en Roy Meyer (+100 kg) hielden brons over aan het toernooi in Zagreb.

Savelkouls, uitkomende in de klasse boven 78 kilogram won haar eerste drie partijen eenvoudig. In de finale opnemen tegen Zehra Kaya Belkis. Onze landgenote weerde zich kranig, maar de Turkse trok met ippon toch aan het langste eind. 

Voor judoka Marhinde Verkerk was de Grand Prix in Zagreb zondag snel voorbij. De 29-jarige Rotterdamse moest in de categorie tot 78 kilogram in de tweede ronde haar meerdere erkennen in de Poolse Daria Pogorzelec, die zegevierde op waza-ari. In de eerste ronde hoefde de wereldkampioene van 2009 niet in actie te komen.

Verkerk maakte in Kroatië haar rentree na een langdurige absentie. Ze scheurde in juli vorig jaar haar linkerkruisband af. Daardoor miste Verkerk het eerste deel van de voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016. Tijdens Londen 2012 greep ze net naast het brons. In de categorie tot 78 kilo eindigde Guusje Steenhuis als vijfde.