Honden en katten doodgemarteld uit homohaat

Opnieuw zijn scholen in Birmingham het slachtoffer van –naar het schijnt- sektarisch geweld. Ouders van kinderen hebben er namelijk de grootst mogelijke moeite mee dat de scholen homofobie proberen te bestrijden en dit hebben opgenomen in het lesprogramma. Op verschillende scholen hebben leerkrachten en schooldirecteuren serieuze doodsbedreigingen ontvangen.

Om hun punt extra kracht bij te zetten hebben de bedreigers honden en katten uiteengereten en hun lichaampjes opgehangen bij diverse schoolpoorten.

Sommige bedreigingen zijn verzonden via de sociale media. Deze berichten komen voornamelijk uit delen van de stad waar veel moslims wonen.

De problemen rond het Trojan Horse Plot, waar Birmingham eerder het nieuws mee haalde, zijn blijkbaar nog lang niet de wereld uit. Ook van binnenuit worden de scholen nog steeds beïnvloed door intolerante en islamitische geluiden zoals we dat van relikneuters gewend zijn.

Sarah Hewitt-Clarkson, hoofd van de Anderton Park School, doet een boekje open over de toestanden: "De Trojan Horse is nog lang niet de deur uitgeveegd. We zien slechts het topje van de ijsberg van de dingen die op de achtergrond spelen. Nu hebben we opeens te maken met dode dieren die gehangen worden aan de omheining en doodgemartelde katten op het schoolplein. Buiten de schoolpoorten worden petities gehouden om te protesteren tegen het homovriendelijke lesmateriaal".

Ook Sarah ontving een leuke mededeling op haar facebookpagina: 'elke leraar die mijn kinderen leert dat er niets mis is met homofilie krijgt van mij een pistool tegen zijn hoofd', slechts een pareltje tussen de overige homofobe opmerkingen die te vinden waren op haar profiel.

Vorig jaar werd er in Birmingham een leerkracht na hevig protest van islamitische en christelijke tuig ouders ontslagen omdat hij homo was en de kinderen probeerde bij te brengen dat daar weinig mis mee is.

Trojaans paard