Absurd veel info over Witcher 3

Er is meer info over wat waarschijnlijk het spel van het jaar wordt, The Witcher 3: Wild Hunt. Op de forums van CD Projekt RED heeft Damien Monnier vragen beantwoord en de interessantste antwoorden staan hieronder.

D. Monnier

  • Het grootste monster in Witcher 3 is groter dan twee griffins.
  • Het totale oppervlak van Witcher 3 is moeilijk te berekenen, omdat er ook oceanen zijn, met eilanden.
  • Als je kiest voor een romantische relatie met één personage dan belet je dat in je keuze met een ander personage. Met andere woorden, vreemdgaan is geen optie. Of je alsnog gebruik kunt maken van de diensten van een prostitué laat Monnier in het midden.
  • Beesten komen na verloop van tijd weer terug in een gebied. Ieder soort dier heeft zijn eigen timer die bepaald wanneer ze er weer zijn. De meeste dieren komen na twee game-dagen weer in een gebied voor.

De manager Chris Priestly waarschuwt voor een heleboel hype en beeldmateriaal dat onderweg is naar de fans. Zo komt er aanstaande dinsdag om 18:00 een live Twitch-uitzending van GOG, screenshots, gameplay, informatie over wapens, et cetera. Ook verwacht hij dat klanten van PlayStation, Steam en GOG over een week Witcher 3 kunnen pre-loaden.

Via Twitter laat level ontwerper Miles Tost weten dat de inhoud in kisten deels willekeurig is en deels van te voren bepaald.

Gek genoeg is de indeling in 24 uur of 12 uurs-weergave van de tijd afhankelijk van je taalkeuze. Hopelijk wordt dit snel aangepast.

Je hebt vanaf het begin al je toverspeuken. Naar gelang het spel vordert kun je deze sterker maken.

Via Facebook kregen we deze screenshots te zien.

The Witcher 3

The Witcher 3

The Witcher 3

The Witcher 3

En op YouTube staat een spoilervrije gameplayvideo, helaas met commentaar.

The Witcher 3: Wild Hunt komt op 19 Mei naar PlayStation 4, Xbox One en pc.