HSV boekt belangrijke zege in Mainz

MAINZ Hamburger SV heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Duitse Bundesliga. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart won de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 met 2-1 en klimt met nog drie duels te gaan van de voorlaatste naar de veilige veertiende plaats.

HSV kwam kort voor rust wat gelukkig op voorsprong door een eigen doelpunt van Julian Baumgartlinger. Een kwartier voor tijd scoorde Mainz via Yunus Malli wel in het goede doel. Gojko Kacar schoot voor HSV in de 87e minuut de winnende goal binnen. Mainz eindigde het duel met tien man na rood voor Daniel Brosinski.

De verschillen onderin blijven klein, want het gat tussen hekkensluiter VfB Stuttgart en HSV is slechts vier punten. De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks, de nummer zestien speelt een play-off tegen de nummer drie uit de 2. Bundesliga.