Van der Weerden bezorgt Oranje Zwart overwinning in slotminuut

Hockeyer Mink van der Weerden heeft Oranje Zwart zondagmiddag de overwinning bezorgd op Amsterdam. In de laatste minuut schoot hij raak uit een strafcorner na een dure overtreding van Johannes Mooij op Bob de Voogd, waardoor de Eindhovenaren met 1-2 wonnen.

Oranje Zwart, dat aantrad zonder de grieperige aanvoerder Robert van der Horst en de geblesseerde Rob Reckers, was in de eerste helft de betere ploeg. Toch kwam Amsterdam na zes minuten op voorsprong. Mirco Pruyser kon een pass vanuit het middenveld helemaal vrij aannemen en in het doel schieten: 1-0. Ruim een kwartier later kwam Oranje Zwart op gelijke hoogte. Niek van der Schoot profiteerde van een onoplettendheid van de Amsterdamse verdediging en maakte er met een backhand 1-1 van.

Vlak na rust mocht Oranje Zwart twee strafcorners achter elkaar nemen, maar daarna viel er voor de supporters lange tijd weinig meer te genieten. Kansen werden nauwelijks gecreëerd en ondertussen tikte de tijd door. Pas de laatste tien minuten gingen beide ploegen nadrukkelijk op zoek naar het vijandelijke doel. Vooral Oranje Zwart ging in de aanval, maar ook Amsterdam kreeg via Valentin Verga een enorme kans. Keeper Vincent Vanasch hield zijn ploeg echter op de been.

Met nog 56 seconden op de klok was het dan toch OZ dat er met de overwinning vandoor ging. Mink van der Weerden benutte een strafcorner: 1-2. In de laatste seconde kreeg Prusyer nog een kans, maar hij schoot over, waardoor Oranje Zwart met één been in de finale staat. Zaterdag spelen beide ploegen weer tegen elkaar, dan op het veld van Oranje Zwart.

Van der Weerden met een belangrijke push. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)