Geen vergunning voor hoogwerker Oosterwolde

Voor het gebruik van de hoogwerker die zaterdag in Oosterwolde omviel tijdens een jaarlijks oldtimerevenement, was niet specifiek een vergunning aangevraagd. De hoogwerker maakte al wel jaren deel uit van het evenement, zei een woordvoerster van de gemeente Oldebroek, waar Oosterwolde onder valt, zondag.

Voor het evenement zelf was in 2014 wel een vergunning afgegeven voor drie jaar, maar de hoogwerker stond daarin niet gemeld. Ook in voorgaande jaren werd de hoogwerker niet specifiek vermeld, aldus de woordvoerster.

Voor het evenement was in 2014 een meerjarenvergunning verleend, waarbij jaarlijks wel een melding verplicht is. De melding was dit jaar te laat binnengekomen. Of dat gevolgen heeft, kon een woordvoerster van de gemeente nog niet zeggen.

Door het ongeval overleed een 48-jarige man en raakten elf mensen gewond, waaronder veel kinderen. Twee zijn zwaar gewond.

De bestuurder van de hoogwerker is door de politie gehoord. Volgens de lokale media was de machinist zeer ervaren, maar stond de hoogwerker mogelijk niet stabiel, waardoor hij naar voren kantelde.