Hockeysters Den Bosch zetten eerste stap naar finale play-offs

Hockeyclub Den Bosch heeft zondagmiddag de eerste stap richting de finale van de play-offs gezet. In het Wagener Stadion boekten de Bosschenaren een dik verdiende overwinning op Amsterdam. Het werd 0-3. Uitblinkster Lidewij Welten scoorde twee keer.

De openingstreffer viel na een half uur. Welten rondde een aanval af via een fraai een-tweetje met Marlies Verbruggen: 0-1. In de tweede helft verdubbelde Den Bosch de voorsprong. Het was Margot van Geffen die het beslissende tikje gaf na een scrimmage voor het doel.

Amsterdam, bij wie Sophie Polkamp geblesseerd uitviel, slaagde er daarna niet in een tandje bij te schakelen. Den Bosch was heer en meester en ging op zoek naar de derde treffer. Die viel uiteindelijk ook. Welten maakte een prachtig doelpunt door vanaf de middellijn moeiteloos langs de Amsterdamse verdediging te rennen en de aanval met een backhand af te ronden: 0-3.

Zaterdag kan Den Bosch het op eigen veld afmaken. Mocht Amsterdam die wedstrijd winnen, dan spelen beide ploegen zondag weer tegen elkaar, wederom in Den Bosch.

Den Bosch speelster Marloes Keetels (l) in duel met Amsterdam speelster Leiah Brigitha (r). (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Den Bosch speelster Marloes Keetels (l) in duel met Amsterdam speelster Leiah Brigitha (r). (PRO SHOTS/Kay Int Veen)