Motorcoureur Bendsneyder wint in Red Bull Rookies Cup

De Nederlandse motorcoureur Bo Bendsneyder heeft op het circuit van Jerez de eerste race in het nieuwe seizoen van de Red Bull Rookies Cup gewonnen. De 16-jarige Nederlander pakte zo zijn tweede zege in de opleidingsklasse, nadat hij vorig jaar in zijn debuutseizoen de tweede race in Assen won.

Bendsneyder kwalificeerde zich veruit als snelste en mocht dus vanaf poleposition starten. Bij de start moest hij direct een plek inleveren bij de Australiër Olly Simpson en de Spanjaard Oscar Gutierrez, maar nog in dezelfde ronde pakte de Nederlander het duo met één soepele beweging weer terug.

De rest van de race zou gekenmerkt worden door veel wisselingen van de kop, onder meer door Bendsneyder zelf. Zo keek hij na vier ronden achterom, waardoor hij een onverwachte beweging moest maken en zijn koppositie kwijtraakte aan Simpson. Ook Gutierrez ging er voorbij, maar opnieuw kon de jonge Nederlander met één actie twee concurrenten inhalen. 

In de tweede helft van de race werd Bendsneyder weer ingehaald door Simpson, waarna niet veel later ook de Italiaan Fabio di Giannantonio langszij kwam. Ook dit keer vocht de Nederlander zich echter weer terug, waarna hij zijn leiding bij het ingaan van de slotronde weer af moest staan aan Gutierrez. Die was in de slotronde echter kansloos tegen een ontketende Bendsneyder, die vervolgens zijn leiding wél vast kon houden en als eerste over de streep raasde,voor Gutierrez en Simpson.