Groen licht voor Arrow/Flash-spinoff

De Amerikaanse tv-zender The CW heeft groen licht gegeven aan de spinoff-serie van Arrow en The Flash. Hiermee zal de zender in het volgende tv-seizoen drie series in dezelfde continuïteit op het schema hebben staan.

De serie, die vooralsnog de werktitel The Atom heeft, gaat in augustus in productie om vanaf januari uitgezonden te worden. Dit meldt acteur Victor Garber in een interview met theatersite Broadway World. Hiermee slaat de serie de pilotfase over, wat betekent dat er niet eerst een proefaflevering wordt opgenomen voordat het besluit voor meerdere afleveringen wordt genomen.

Garber zal in de serie de rol van Martin Stein, de helft van Firestorm uit The Flash, opnieuw vertolken, naast Arrow- en Flash-acteurs Wentworth Miller (Leonard Snart/Captain Cold), Caity Lotz (Sara Lance/Canary), Dominic Purcell (Mick Rory/Heat Wave) en natuurlijk Brandon Routh (Ray Palmer/The Atom). Opvallend is dat nog steeds Robbie Amell, die als Ronnie Raymond de andere helft van Firestorm speelt, niet wordt genoemd als castlid, al heeft producer Greg Berlanti aangegeven dat daar een reden voor is die hij niet kan toelichten; Amell heeft een rol in de seizoensfinale van The Flash en de mogelijkheid bestaat dat verdere toelichting over Ronnie Raymonds afwezigheid hier een spoiler voor is.

De serie heeft ook enkele nieuwe castleden gevonden. Zo zal Arthur Darvill, bekend van Doctor Who, de tijdreiziger Rip Hunter spelen. Daarnaast zal Broadway-actrice Ciara Renée haar eerste hoofdrol op televisie spelen als Kendra Saunders, oftewel Hawkgirl.

Met drie series in dezelfde continuïteit heeft The CW in het komende seizoen mogelijk in totaal vier DC-series in de programmering: in maart startte de misdaadcomedy iZombie. Het is nog niet bekend of hier een tweede seizoen van komt. Aan de kant van NBC is ook een DC-serie momenteel in limbo: de tv-versie van Constantine scoorde dit seizoen niet geweldig, maar een besluit over verlenging zou in de komende maand genomen worden. Bij FOX is de Batman-prequel Gotham succesvol genoeg om al in een vroeg stadium verlengd te worden voor en tweede seizoen en voor CBS is de serie Supergirl in ontwikkeling, waarvan nog niet zeker is of deze doorgaat. Als er geen series geannuleerd worden kunnen DC Comics-fans in het komende tv-seizoen zeven series op hun watchlist zetten.