Derde Jump Street-film wordt Men in Black-crossover

In een ontwikkeling die sterk lijkt op een "we proberen maar wat"-move van de filmstudio, heeft Sony deze week bekend gemaakt dat de derde Jump Street-film een crossover zal zijn met de Men in Black-franchise. Hiermee wordt een gerucht dat al enkele maanden de ronde doet bevestigd.

De films 21 Jump Street, een filmreboot van de gelijknamige tv-serie, en het vervolg 22 Jump Street waren grote successen voor de studio, mede door hun kritische doch komische blik op bekende filmconcepten als reboots en vervolgfilms. Het is daarom misschien niet zo'n heel gek idee dat de insteek van de derde film het concept van gedeelde filmuniversums is, een trend die de laatste jaren populair is dankzij het succes van Marvels filmreeks.

Sony is echter bijzonder uitgebreid bezig hun franchises uit te melken, dus deze zet zal ongetwijfeld niet alleen een creatieve achtergrond hebben. Zo heeft de studio twee verschillende nieuwe Ghostbusters-films in ontwikkeling, waarvan een er een volledig vrouwelijke cast heeft. Deze truc wordt nu ook toegepast op de Jump Street-franchise: naast de derde film met Jonah Hill en Channing Tatum zal ook een film met een vrouwelijke cast in ontwikkeling gaan. Scenarioschrijvers Lucia Aniello en Paul Downs zijn hiervoor ingeschakeld.

Over de crossover met Men in Black is nog weinig meer bekend dan dat deze er gaat komen; of Will Smith, Tommy Lee Jones en wellicht Josh Brolin bijvoorbeeld zullen aanschuiven bij de eerste cast-meeting is niet bekend gemaakt.

22 Jump Street