McLaren blij met nieuwe werkwijze

Het Formule 1-team McLaren is blij dat het afgelopen jaar het roer om heeft gegooid. Teambaas Eric Boullier vindt dat het updateproces nu veel beter verloopt, waardoor de renstal uit Woking meer stappen kan maken dan in het verleden.

Boullier: "Vorig jaar werkte vijftig procent van de updates die we op de auto zetten niet helemaal lekker. Nu is dat nog maar tien procent. De mentaliteit is compleet veranderd. We zitten veel meer op één lijn; we geven geen bevelen meer, maar vragen de mensen om iets te doen. Daardoor is iedereen nu veel gemotiveerder." Enginering directeur Matt Morris onderstreept de woorden van Boullier. "Nu voelt iedereen zich veel meer onderdeel van het proces. Ze zijn er trots op dat een stukje van de auto echt van hen is."

Dat er wat moest veranderen was duidelijk, omdat er de afgelopen twee jaren geen enkele podiumplaats werd behaald. Hoofdengineer Peter Prodromou: "Het team was de afgelopen seizoenen qua aerodynamica een beetje van het pad geraakt. De grenzen van het oude concept waren bereikt. Daarom zijn we in nieuwe weg in geslagen, die bepalend is voor onze toekomst."

De huidige MP4-30 is zeer compact gebouwd, wat in de toekomst voor een aerodynamisch prestatievoordeel op zou moeten gaan leveren. De auto voor 2016 wordt dan ook een doorontwikkeling van de huidige auto in plaats van een compleet nieuwe bolide. Daarom wordt de huidige auto tot en met de laatste race verder ontwikkeld.