Ruud de Wild houdt donderdag speech

Ruud de Wild heeft woensdag tijdens zijn drie uur durende radio-uitzending niks gezegd over zijn afwezigheid tijdens de show van dinsdag. De dj kondigde wel aan donderdag het laatste kwartier van zijn allerlaatste uitzending op 538 te besteden aan een afscheidsspeech.

Dat zei hij in de uitzending vanuit de tijdelijke studio in bowlingcentrum Knijn in Amsterdam, waar hij zijn partner Ilse jaren geleden leerde kennen. Daar kwamen woensdag allerlei gasten langs om Ruud gedag te zeggen, onder wie Novastar en Bridget Maasland.

De Wild is deze week begonnen aan zijn laatste reeks uitzendingen op de commerciële radiozender, waar hij jarenlang te horen was. Zijn contract liep officieel nog tot augustus, maar begin april maakte hij bekend dat hij deze maand al zou stoppen. Zijn laatste show is donderdag. "Ik ga na een lange tijd vastigheid en zekerheid in één keer naar niks. Daar moet ik wel aan wennen ja. Loslaten is lastig", vertelde hij deze week aan de Volkskrant.

De dj-collega's van Radio 538 hebben tijdens de uitzending van woensdag live een kunstwerk aangeboden aan de dj. Mensen als Jeroen Nieuwenhuize en Barry Paf zetten hun handtekeningen op een schilderij met de titel Born to be Wild. Erop staat een motorrijder bij een ondergaande zon afgebeeld. Het is speciaal gemaakt voor de dj en kunstenaar.