Dokter beukt renner van fiets in Romandië, Albasini wint etappe

Michael Albasini heeft in de tweede etappe van de Ronde van Romandië voor zijn thuispubliek toegeslagen. De Zwitserse wielrenner van Orica-GreenEdge was na een rit over 168,1 kilometer van Apples naar Saint-Imier, met onderweg vier cols van enige betekenis, in de sprint van een omvangrijke kopgroep de snelste. Hij bleef de Colombiaan Jarlinson Pantano en de Fransman Julian Alaphilippe voor.

Albasini nam bovendien de gele leiderstrui over van Thomas Geraint, lid van Team Sky dat de proloog won. De Brit reed 20 kilometer voor de finish lek en slaagde er niet meer in aansluiting te krijgen.

Tijdens de etappe was er nog een opvallend incident. Jesper Hansen van Saxo-Tinkoff was betrokken bij één van de valpartijen van de dag. Gelukkig voor Hansen kon hij zonder problemen weer verder en dus sprong hij op de fiets om weer aansluiting bij het peloton te vinden. Maar hij was nog niet goed en wel op weg toen hij de auto van de koersdokter wilde passeren. Daar ging het echter mis, de koersdoekter wilde precies op dat moment uitstappen en smakte zijn deur tegen Hansen die daardoor wederom van zijn fiets tuimelde. Ook aan dit ongelukkige moment lijkt de wielrenner geen letsel te hebben overgehouden.

De ongelukkige dag van Hansen (Bron: YouTube)