Tafeltennister Jie stunt tegen 14-jarige op WK

De Nederlandse tafeltennister Li Jie en haar Poolse partner Li Qian hebben tijdens het WK in het Chinese Suzhou de laatste zestien bereikt in het vrouwendubbelspel. Dat deden ze door verrassend af te rekenen met de nummers drie van de wereld, Miu Hirano en Mima Ito uit Japan.

Opvallend is de leeftijd van het Japanse duo: Hirano is net vijftien jaar, Ito is zelfs nog een half jaar verwijderd van die leeftijd. De twee zijn absolute toptalenten en voeren de wereldranglijst niet alleen bij de meisjes onder 15 aan, maar ook tot 18 jaar zijn er geen betere speelsters in de wereld. De veertienjarige Ito staat vijftiende op de 'echte' wereldranglijst, Hirano neemt plek 36 in en kwam vorig jaar al in actie op de Asian Games. Ito zorgde enkele jaren geleden al voor furore door op haar elfde al van Matilda Ekholm te winnen, de toenmalige nummer vijftig van de wereld.

In Suzhou werd verwacht dat de tieners het Li Jie en Li Qian (te) moeilijk zouden maken, maar niks bleek minder waar. Het Nederlands/Poolse duo kwam via 11-8, 6-11, 11-8, 11-8 op een 3-1 voorsprong, maar daarna kwamen de jonge Japanse dames op stoom: 9-11 en 4-11. In de laatste game kwamen ze binnen no-time op een 0-4 voorsprong, maar Li en Li kwamen terug tot 9-9 en maakten het vervolgens knap af. In de volgende ronde stuiten ze woensdag op Kim Hye-song en Kim Jong uit Noord-Korea.