Spurs aan de bak in NBA

De basketballers van San Antonio Spurs moeten vol aan de bak in de play-offs van de Amerikaanse NBA. De kampioen van vorig jaar kreeg zondag (plaatselijke tijd) een flinke dreun van Los Angeles Clippers. De tegenstander in de eerste ronde van de beslissende competitiefase won met 114-105 en kwam na vier duels in de best-of-seven op gelijke hoogte: 2-2.

Guard Chris Paul was op dreef voor de Clippers met 34 punten. Blake Griffin was de andere uitblinker in de ploeg; hij combineerde 20 punten met 19 rebounds. Kawhi Leonard was topschuttter bij de Spurs met 26 punten, terwijl Tim Duncan 22 punten maakte en 14 rebounds pakte.

Washington Wizards plaatste zich overtuigend voor de tweede ronde van de play-offs. De ploeg gaf Toronto Raptors ook in de vierde wedstrijd geen schijn van kans en won met 125-94. Guard Bradley Beal was topscorer voor de Wizards met 23 punten.

De Cleveland Cavaliers hebben zondag de tweede ronde van play-offs bereikt in de NBA. De formatie uit de Eastern Conference won in Cleveland met 101-93 van de Boston Celtics. De stand in de best-of-seven series kwam daarmee op 4-0 voor Cleveland.

LeBron James was weer eens van grote waarde voor de Cavaliers. De superster zorgde voor 27 punten. Kyrie Irving was met 24 punten ook goed op schot voor de winnende ploeg. De Cavaliers spelen in de volgende ronde tegen de Chicago Bulls of de Milwaukee Bucks. Die ploegen spelen maandag tegen elkaar. De tussenstand is daar 3-1 in het voordeel van de Bulls.

Tot slot grepen de Dallas Mavericks hun laatste strohalm in de play-offs. De Houston Rockets werden geklopt met 121-109 mede dankzij Monta Ellis die 31 punten op de borden zette. Ook Tyson Chandler (14 rebounds) en Jose Juan Barea (13 assists) hadden een groot aandeel in de zege. Hierdoor is de stand nu 3-1 in het voordeel van de Rockets.