Brand theater Grave, eigenaar mishandeld

In een theater aan de Maasstraat in Grave (Noord-Brabant) is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. Kort daarvoor werd de eigenaar, die als enige aanwezig was in het pand, door een groep mannen mishandeld. Vorige week was hetzelfde theater nog doelwit van een overval. 

In het Palazzo Theater was geen voorstelling bezig toen de brand begon. 'Er waren buiten de eigenaar geen mensen aanwezig', zei een woordvoerder van de brandweer. De naastgelegen panden lijken niet bedreigd te worden door de vlammen. Toch is de bewoners uit voorzorg gevraagd naar buiten te komen.

Het vuur is waarschijnlijk aangestoken, meldt de NOS. Rond middernacht drongen enkele mannen het pand binnen. Ze mishandelden de eigenaar van het theater. Nadat ze hem enkele klappen hadden gegeven, ontdekte hij dat er brand was. De eigenaar raakte niet gewond bij het incident.

Vorige week was hetzelfde theater doelwit van een overval. De eigenaar wist de indringers toen te verjagen. De politie gaat onderzoeken of er een verband is tussen de incidenten.