Stephen Hawking troost One Direction-fans

Stephen Hawking heeft aan de hand van astrofysica One Direction-fans gerust gesteld over het vertrek van Zayn Malik. Dat meldt Business Insider Australia.

De beroemde wetenschapper trad zaterdag als hologram op in het Sydney Opera House waar hij een vraag gesteld kreeg over het veelbesproken vertrek van de zanger uit de jongensgroep. "Wat denk je dat het kosmologische effect is van het vertrek van Zayn uit One Direction die daarbij de harten van miljoenen tienermeiden over de hele wereld brak?", zo luidde de vraag.

"Eindelijk een vraag over iets belangrijks", reageerde Hawking via een live verbinding vanuit de Universiteit van Cambridge in Engeland. "Mijn advies voor alle verdrietige jonge meiden is om aandacht te geven aan de theoretische natuurkunde. Het zou kunnen dat er op een dag bewijs is voor het bestaan van meerdere universa. Het is niet onmogelijk dat er ergens buiten ons eigen universum een ander universum is. En dat in dat universum Zayn nog steeds in One Direction zit."

Hawking besloot zijn antwoord met een nog meer geruststellende gedachte. "Deze meid zal het fijn vinden om te weten dat in een ander mogelijk universum zij en Zayn gelukkig getrouwd zijn."