O'Sullivan en Murphy met anderhalf been in kwartfinale WK snooker

Op dag negen van het wereldkampioenschap snooker waren er geen beslissende sessies gepland, toch leek het er op dat diverse partijen in de tweede sessie al beslist te gaan worden. Dit bleek echter niet het geval. 

Ronnie O'Sullivan begon de dag met een 5-3 voorsprong tegen Matthew Stevens. Vandaag won hij zeven van de acht frames en kwam 12-4 voor. Hij heeft maandag nog één frame nodig om voor de zeventiende keer in de kwartfinale van het WK te staan. O'Sullivan had vanmiddag breaks van 62, 110, 139 en 61. Daarbij speelde Stevens slecht en miste te veel ballen om O'Sullivan serieus tegenstand te bieden. Rocket Ronnie kreeg in de partij nog wel een officiele waarschuwing van scheidsrechter Olivier Marteel voor het maken van een onbeleefd gebaar met zijn keu. 

Neil Robertson had al een voorsprong van 6-2 na de eerste sessie tegen Ali Carter. Zondagmiddag wist Carter één frame meer te pakken dan gisteren, en keek vervolgens tegen een 11-5 achterstand aan. Carter begon met een 61-break, maar Robertson wist met onder andere twee 70+breaks en een break van 119 vijf frames op een rij te pakken. Carter pakte met een 70-break nog een framem ee, maar het slotakkord was voor Robertson. Maanagavond wordt de wedstrijd beslist.

Ook Shaun Murphy had er vandaag zin in. Na twee sessies zondag staat hij 12-4 voor tegen Joe Perry. In de ochtend had hij al een 7-1 voorsprong genomen. De tweede sessie won Murphy met 5-3. Murphy pakte de eerste drie frames. Perry gaf antwoord met een 74- en een 131-break. Murphy pakt vervolgens de twee daaropvolgende frames met een 40- en een 88-break. Perry dwong uiteindelijk in het laatste frame nog de derde sessie af, door met een 74-break het zestiende frame binnen te slepen.

Judd Trump en Marco Fu zullen maandag nog in ieder geval drie frames spelen. Trump staat na twee sessies met 10-6 voor tegen Fu. Juddernaut stond na de ochtendsessie 5-3 voor. Trump liep vanavond direct uit door vier frames op rij te winnen. Fu wist echter de daaropvolgende twee frames te winnen en zo een derde sessie af te dwingen. Beide spelers pakten nog een frame, waardoor er een 10-6 tussenstand op het bord stond. 

Maandag worden de achtste finales afgesloten met de beslissende sessies in de bovengenoemde partijen. Perry & Murphy en Fu & Trump zullen om 14.00 uur aan tafel verschijnen. Carter & Robertson en Stevens & O'Sullivan zullen om 20.00 uur aantreden.