Arsenal en Chelsea komen niet tot scoren

Koploper Chelsea speelde zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen Arsenal. Hoewel er niet werd gewonnen, werd het punt gekoesterd en groots gevierd door The Blues. Een stadsderby in Londen staat altijd onder hoogspanning. Zo ook de strijd tussen koploper Chelsea en nummer drie Arsenal. De wedstrijd stond ook in het teken van de terugkeer van Cesc Fabregas in het Emirates Stadium. De Spaanse middenvelder speelde in het verleden acht seizoenen (200 wedstrijden) namens The Gunners.

Na een vruchtbare periode bij FC Barcelona tekende Fabregas voor Chelsea. De terugkeer van de middenvelder viel niet bij alle Arsenal-fans in goede aarde. Een aantal fans verwelkomde hem, een overgroot deel trakteerde hun voormalig held met een striemend fluitconcert.

Chelsea stevent af op de landstitel, maar moest wel voorkomen dat Arsenal er met een driepunter vandoor ging. Het was een wedstrijd waarin vrijwel alles op en aan zat. Het tempo lag hoog, er waren aan beide kansen veel kansen te noteren en er werd veel strijd geleverd door The Gunners en The Blues. In het eerste bedrijf maakte vooral Chelsea aanspraak op een doelpunt.

Na een paar fraaie aanvallen bleef het echter nog steeds doelpuntloos. Ramirez was het dichtstbij een doelpunt op fraai aangeven van Willian. Zijn inzet bleek veel te zacht. Via Oscar en Eden Hazard kreeg Chelsea nog aardige kansen. Het vlotte echter tot aan de laatste pass, daarna ging het mis in de afronding. In de tweede helft ging het eigenlijk door zoals in de eerste.

Het tempo bleef onverminderd hoog. Het werd een matige helft. Er werd niet meer gescoord wat een 0-0 gelijkspel betekende. Bij het laatste fluitsignaal werd de 0-0 door Chelsea gevierd als een overwinning. Volgende week kan de ploeg van José Mourinho het in eigen huis afmaken tegen Crystal Palace.