De Boer: "Alsof ik tegen dovemansoren aan het praten ben"

Ajax speelde zondag met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle. Trainer Frank de Boer gaf zijn ploeg in de rust een uitbrander vanwege het slechte spel van de Amsterdammers.

De Boer was boos omdat gemaakte afspraken niet werden nagekomen. "We hadden afgesproken hoe we gingen staan", zei De Boer tegen FOX Sports. "We wilden bewust wat verder inzakken om toe te kunnen slaan op de omschakeling. Dat is pas na 25 minuten gebeurd. Daar heb ik in de rust wat van gezegd. Het is alsof ik tegen dovemansoren aan het praten ben."

De keuzeheer zag wel een aantal verbeteringen. Dat kwam door de trainingen in de afgelopen periode. "De omschakeling was goed verzorgd, maar de laatste pass kwam steeds niet aan. We maakten veel verkeerde keuzes. Zwolle zat in de eerste helft beter in wedstrijd. Toch kregen wij voor rust twee honderdprocentkansen en dat hadden er zes moeten zijn."

Het lijkt te rommelen bij Ajax. Zo zou Hoofd Opleidingen Wim Jonk niet meer aanschuiven bij het wekelijkse overleg met Marc Overmars en Dennis Bergkamp. "Er zal gerust vergaderd worden, dat gaat gewoon door. Geen probleem", verduidelijkte een zichtbaar balende De Boer.

In Zwolle kwam Ajax na rust op een 1-0 achterstand dankzij een fraai doelpunt van Jesper Drost. Zwolle leek aan het langste eind te trekken, maar Ajax kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte via invaller Kolbein Sigthórsson.