Junhui, Bingham en Hawkins naar kwartfinale WK snooker

In de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield zijn zaterdag twee voormalig wereldkampioenen gesneuveld. De Schotten John Higgins en Graeme Dott slaagden er niet in de kwartfinale van het toernooi te bereiken. Barry Hawkins haalde de volgende ronde wel na een zege op Mark Allen. 

Viervoudig wereldkampioen Higgins verloor van de 28-jarige Chinees Ding Junhui. De als derde geplaatste Junhui begon al met een 9-7 voorsprong aan de laatste sessie en won drie van de eerste vier frames. Higgins probeerde nog wel iets terug te doen, maar Junhui maakte het karwei vakkundig af. Hij won met 13-9. De Chinees speelt in de volgende ronde tegen Ali Carter of Neil Robertson. Beide heren hebben één sessie erop zitten en Robertson staat 6-2 voor. 

Graeme Dott was in 2006 nog wereldkampioen, maar de Schot kwam dit jaar niet voorbij de tweede ronde. De Engelsman Stuart Bingham was met 13-5 veel te sterk voor Pocket Dynamo. Bingham zal in de kwartfinale aantreden tegen Ronnie O'Sullivan of Matthew Stevens. Rocket Ronnie leidt na één sessie met 5-3. 

Hawkins stond na één sessie met 3-5 achter tegen Allen. Zaterdagmorgen pakte beide spelers vier frames waardoor Allen met een 7-9 voorsprong de avondsessie in ging. Hawkins had centuries van 108 en 131 en Allen noteerde een century van 115. De 29-jarige Allen kwam zelfs 8-11 voor, maar toen begon het herstel van Hawkins. Hij pakte de volgende vijf frames en trok de partij met 13-11 naar zich toe.

Allen kreeg voldoende kansen, maar kon het niet afmaken. Al stond Hawkins met een potsucces van 93%, longpotsucces van 73% en een safetysucces vam 74% ook zeer goed te spelen. Zondag gaat het WK verder met eerste en tweede sessies uit de tweede ronde. 

Programma WK Snooker 26 april 

11:00 Joe Perry v Shaun Murphy (eerste sessie)
11:00 Marco Fu v Judd Trump (eerste sessie)
15:30 Allister Carter  v  Neil Robertson (tweede sessie) 
15:30 Matthew Stevens  v  Ronnie O'Sullivan (tweede sessie) 
20:00 Joe Perry v Shaun Murphy (tweede sessie) 
20:00 Marco Fu v Judd Trump (tweede sessie)