Tiësto begeleidt dj-talenten zonder ervaring in Your Shot

Tijs Michiel Verwest, beter bekend als dj Tiësto, gaat talenten begeleiden in de Amerikaanse versie van dj-wedstrijd Your Shot. Dat meldt muziekblad Billboard.

In de tiendelige webserie, die later dit jaar te zien is via muziek- en videosite Vevo, worden dertig beginnende dj's gevolgd. Zij hoeven geen ervaring te hebben in het vak, maar moeten wel over een flinke dosis toewijding beschikken. In zes weken tijd krijgen de dj's een intensieve training en moeten ze allerlei opdrachten vervullen.

Uiteindelijk blijven er zes finalisten over. Samen met een aantal andere bekende dj's neemt 'mentor' Tiësto deze talenten een week lang onder zijn hoede. De winnaar van de wedstrijd, waarvan de eerste editie in 2010 werd georganiseerd in Australië, krijgt onder meer de kans om met de wereldberoemde dj uit Breda op te treden in Las Vegas.

Tiësto is erg te spreken over de opzet van Your Shot, mede omdat ervaring geen vereiste is. "Veel mensen weten niet zo goed hoe ze met dj'en moeten beginnen. Het mooie aan Your Shot is dat het aspirerende dj's een platform geeft om zich te ontwikkelen en geweldige dingen te bereiken, als ze er maar echt voor gaan."