Siem de Jong trefzeker bij rentree, Advocaat pakt punt met Sunderland

Siem de Jong heeft zaterdag zijn langverwachte rentree bij Newcastle United opgeluisterd met een doelpunt. De 26-jarige schaduwspits kwam in de thuiswedstrijd tegen Swansea City een kwartier voor tijd in het veld en bracht met een prachtige volley de spanning terug op St. James' Park (2-3). De Jong kon de Magpies echter niet meer aan een puntje helpen.

De oud-Ajacied kwam in augustus vorig jaar voor het laatst in actie in de Premier League. Eerst stond hij maandenlang aan de kant vanwege een bovenbeenblessure, waaraan hij geopereerd moest worden. Toen De Jong in februari dicht bij zijn rentree was, liep hij een klaplong op. De international moest daarvoor opnieuw een operatie ondergaan. De laatste weken werkte de schaduwspits bij de beloften toe naar zijn langverwachte rentree in de hoofdmacht. Zaterdag was het eindelijk zo ver, met een doelpunt als bekroning.

Dick Advocaat heeft met Sunderland weer een punt gepakt in de strijd tegen degradatie. De Black Cats speelden zaterdag met 1-1 gelijk bij Stoke City. Connor Wickham bracht de ploeg van Advocaat al na een minuut op voorsprong, maar Charlie Adam trok de stand halverwege de eerste helft gelijk. Daar bleef het bij in Stoke-on-Trent, waar Erik Pieters de hele wedstrijd speelde voor de thuisclub en Patrick van Aanholt voor Sunderland.

Ondanks het gelijkspel zakte Sunderland wel tot onder de degradatiestreep, met 30 punten uit 33 wedstrijden. Het elftal van Advocaat werd op de ranglijst gepasseerd door Hull City en Leicester City, die wonnen bij respectievelijk Crystal Palace (0-2) en Burnley (0-1). Alleen Queens Park Rangers (27) en Burnley (26) hebben minder punten dan Sunderland. Advocaat weet dat het gat naar Hull en Leicester echter slechts één punt is.

Overige uitslagen

Burnley FC 0-1 Leicester City
Crystal Palace 0-2 Hull City
QPR 0-0 West Ham United
West Bromwich 0-0 Liverpool FC