Fräser kan Kramer niet meer wisselen

Hoe slecht Michiel Kramer ook speelt, trainer Henk Fraser van ADO Den Haag kan hem niet wisselen. De lange spits heeft namelijk patent op doelpunten in de slotfase, zo bewees Kramer vrijdag opnieuw in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-0). "Ik weet niet hoe hij het doet, maar hij slaat elke keer toe in de laatste tien minuten", zei Fraser lachend. "Die Kramer kan ik nooit meer wisselen."

De gevierde spits maakte tegen Vitesse zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. Alleen Dmitri Bulikin was de afgelopen twintig jaar vaker trefzeker voor ADO in de eredivisie. "Je moet negentig minuten scherp zijn en ook een beetje geluk hebben", doceerde Kramer. "Acht van mijn zeventien doelpunten heb ik in de laatste tien minuten gemaakt. Mooi toch?"

Kramer gaat in de laatste weken van het seizoen nog een gooi doen naar de topschutterstitel. Hij heeft alleen de PSV'ers Memphis Depay (21 treffers) en Luuk de Jong (19) voor zich staan. "Ik sta dichtbij, dus waarom zou ik daar niet voor gaan", aldus de spits, die na een succesvol seizoen openstaat voor een nieuwe uitdaging. "Iedereen wil hogerop, ik dus ook."