Kim Kardashian herdenkt Armeense genocide

Kim Kardashian heeft in een post op Instagram stilgestaan bij de Armeense genocide, die vrijdag voor de honderdste keer wordt herdacht. De realityster vindt het droevig dat niet iedereen de genocide erkent.

Twee weken geleden waren Kim, haar man Kanye West, hun dochter North, haar zus Khloé en enkele andere familieleden te gast in Armenië. Zij brachten onder meer een bezoek aan het genocidemonument in de hoofdstad Jerevan. Ook ontmoetten ze de premier van het land waar de roots van de Kardashian-familie liggen.

"Ik ben er trots op dat ik nu kan zeggen dat ik in Armenië ben geweest", schrijft Kim bij een foto die is gemaakt tijdens hun bezoek aan het monument. "Ik heb de gedenkplekken bezocht en met overlevenden gepraat en ik ben onder de indruk van de kracht van het Armeense volk. Maar het stemt me droevig dat honderd jaar later nog steeds niet iedereen erkent dat er toen anderhalf miljoen mensen zijn vermoord."

Volgens de 34-jarige socialite zijn er wel positieve ontwikkelingen op dit vlak. "Gelukkig erkennen steeds meer mensen de genocide. Wij zullen niet opgeven tot iedereen dat doet! #NeverForget #ProudArmenian."