Van Gerwen wint en verliest in Cardiff

De darters in de Premier League reisden af naar Cardiff voor de twaalfde speelronde in de Premier League. Michael van Gewen en Gary Anderson kwamen twee keer in actie. De overige darters speelden één wedstrijd.

Stephen Bunting 7-1 Gary Anderson
Pas bij een achterstand van 5-0 wist Anderson zijn eerste leg binnen te halen. Die leg bleek tevens de laatste die de Schot wist te produceren in Cardiff tegen de ontketende Bunting. Het gemiddelde van Bunting was met 90,5 niet bepaald hoogstaand. Andersons moyenne was zelfs ronduit dramatisch met 82,9.

James Wade 0-7 Michael van Gerwen
Michael van Gerwen heeft James Wade gedeclasseerd. De aanvoerder van de wereldranglijst gunde de Engelsman donderdagavond in Cardiff geen enkele leg. Mighty Mike won de eerste vijf legs met een gemiddelde van 122 punten per beurt . Hij gooide vijf keer het maximum van 180. Met onder meer een finish van 154 meteen daarna, kwam de Brabander uit op een moyenne van 116,9. Op de dubbels scoorde hij 77 procent.

Raymond van Barneveld 7-5 Dave Chisnall
Raymond van Barneveld toonde tegen Dave Chisnall een staaltje ongekende veerkracht. Na 4-5 achterstand tegen de Engelsman pakte de Haagse darter de volgende drie legs om met 7-5 te finishen. De Engelsman startte sterk kwam 1-3 voor. Barney kwam op 4-4 echter weer op gelijke hoogte.  Het werd 4-5 en met een 132-finish trok Van Barneveld de stand weer gelijk. Hij stootte daarna door naar de winst. Ondanks zijn zege was het gemiddelde van de Nederlandese titelverdediger met 99,7 wat minder dan van Chizzy; 103,8.

Phil Taylor 6-6 Adrian Lewis
Beide darters houden een punt over aan dit duel. Op 4-4 wist Lewis nog een break te plaatsen, maar Taylor trok dat direct weer recht. The Power had een gemiddelde van 104,7 tegenover 96,9 voor Lewis. 

Gary Anderson 7-5 Michael van Gerwen
De partij ging tot 3-3 gelijk op, toen Anderson via een 86-finish voor de eerste keer een break plaatste. Van Gerwen wist echter direct langszij te komen (5-5). De wereldkampioen gooide echter 130 uit toen Van Gerwen op 32 stond en zich zo van een punt verzekerde. Het werden echter twee punten. Van Gerwen miste op 170 de bullseye en ook een beurt later gingen twee pijlen op dubbel acht er niet in. Anderson kwam op 40 uit nadat hij 180 gooide en gooide later met zijn derde pijl dubbel vijf raak. Anderson haalde tegen Van Gerwen een gemiddelde van 105,9. Mighty Mike kwam tot 104,4.

Programma week 13 - Birmingham - 30 april

Dave Chisnall – Adrian Lewis
Raymond van Barneveld - Gary Anderson
James Wade - Stephen Bunting
Michael van Gerwen - Phil Taylor
Adrian Lewis - Raymond van Barneveld