Fifty Shades-echtgenoot schrijft vervolgfilm

Het scenario voor de vervolgfilm van Fifty Shades of Grey, getiteld Fifty Shades Darker, zal toch niet worden geschreven door de auteur van de Fifty Shades-boeken, zo meldt The Hollywood Reporter. In plaats daarvan zal haar echtgenoot het script opleveren.

Het nieuws is opvallend omdat E.L. James, die sinds 2011 succes oogst met haar Fifty Shades-boekentrilogie, na het succes van de eerste film de controle over het vervolgscript naar zich toe trok. Dit nadat zij en regisseur Sam Taylor-Johnson tijdens de productie van de eerste film niet met elkaar overweg bleken te kunnen, wat er in ieder geval al toe leidde dat Taylor-Johnson besloot zich niet met het vervolg te willen bemoeien.

Het scenario voor Fifty Shades Darker zal nu worden geschreven door Niall Leonard, de echtgenoot van de schrijfster, die eigenlijk Erika Leonard heet. Leonard is zelf ook autor en heeft scenario's geschreven voor Britse tv-series, wat de kansen voor een degelijk filmscenario in ieder geval sterk vergroot. James heeft voor haar werk aan de boeken regelmatig negatieve kritieken over haar schrijfkunsten moeten verduren.

Voor Fifty Shades Darker is nog geen nieuwe regisseur gevonden. Hoofdrolspelers Dakota Johnson en Jamie Dornan keren in ieder geval wel terug in de film die volgend jaar al zou moeten verschijnen.