Uitslagen Champions League 21/04/2015

FC Barcelona en Bayern München staan in de halve finales van de Champions League. De Catalanen wonnen van Paris Saint-Germain en Bayern München had geen moeite met Porto.

FC Barcelona - Paris Saint-Germain 2-0 (5-1 agg)

Barcelona had geen kind aan PSG in het tweede duel van de kwartfinale. De Catalanen wonnen door twee goals van Neymar met 2-0 van de Parijzenaars.

Vanaf het eerste moment was het een ongelijke strijd tussen Barcelona en PSG. De thuisploeg speelde met vertrouwen na de 3-1 zege in de heenwedstrijd en was meer dan oppermachtig tegen de Parijzenaars. Bij PSG leek het echte geloof in een goede afloop er niet te zijn. Te vaak leed de ploeg onbegrijpelijk balverlies, met Pastore en David Luiz als uitschieters daarin.

Het duurde tot de veertiende minuut voordat Barcelona op voorsprong kwam. Iniesta mocht het hele veld oversteken. De middenvelder gaf de bal op tijd op Neymar, die Sirigu passeerde en de 1-0 liet aantekenen. Het was de duizendste goal voor Barcelona in Europees verband. Twintig minuten later boorde de Braziliaan alle resterende Parijse hoop de grond in. Dani Alves gaf met links voor, waarna Neymar alleen nog zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten om Sirigu voor de tweede keer te kloppen en de 2-0 op het bord te zetten.

Het tweede bedrijf was er een voor de statistieken. Barcelona hoefde niet meer, terwijl PSG nog steeds als los zand aan elkaar hing. De frustratie was te zien bij Javier Pastore, die naast ongelofelijk veel balverlies ook een aantal smerige overtredingen maakte. Zo speelde Barcelona de wedstrijd rustig uit. Blanc wisselde zijn sterkhouders waardoor PSG nog minder tegenstand kon bieden. Het bleef bij 2-0, en daarmee plaatst Barcelona zich voor de zevende keer in acht seizoenen voor de halve finales van de Champions League.

Bayern München - FC Porto 6-1 (7-4 agg)

Alle hoop die FC Porto had op het behalen van de halve finale in de Champions League, was tegen Bayern München al na de eerste helft verdwenen: 6-1.

Bayern München denderde in 45 minuten tijd over het kansloze FC Porto heen. De Duitsers moesten twee keer scoren om de 3-1 nederlaag van vorige week weg te poetsen. Het werden er vijf in de eerste helft, waardoor een stunt uit bleef. Al na een half uur spelen stond Bayern op een veilige 3-0 voorsprong. Drie keer ging het om een kopbal. Eerst Thiago Alcantara, toen Jerome Boateng en even later Robert Lewandowski waren het die Guardiola opgelucht deden ademhalen.

Daarmee was het nog niet klaar voor Porto. Lewandowski prikte vijf minuten voor de rust ook zijn tweede treffer van de avond binnen. De spits nam even rustig aan, week uit naar rechts en schoot beheerst de 4-0 binnen voor Bayern. Nog voor de rust was het 5-0 door Thomas Müller. De aanvaller schoot van een afstand en zijn schot werd aangeraakt door Bruno Martins Indi. De Nederlandse verdediger van Porto zag de bal in het eigen doel verdwijnen achter keeper Fabricio.

Na de rust ging de storm voor Bayern liggen. De club maakte amper meer aanspraak op een doelpunt. Aan de andere kant kreeg Porto steeds meer ruimte. Spits en aanvoerder Jackson Martinez profiteerde daarvan. Hij kopte de 5-1 binnen. Als Porto nogmaals had gescoord, kon het nog spannend worden in Duitsland. Maar Marcano pakte zijn tweede gele kaart en uit de daaropvolgende vrije trap scoorde Xabi Alonso de 6-1. Daarmee viel het doek voor de Portugezen definitief.

Doelman Fabiano viste zes keer achter het net. (PRO SHOTS/Witters)