Poels met Froome naar Waalse Pijl, rentree Ten Dam

Wout Poels staat woensdag naast Chris Froome aan de start van de Waalse Pijl. De Britse Tourwinnaar van 2013 doet mee aan de Belgische heuvelklassieker, die onderdeel is van de UCI WorldTour. Froome en Poels zijn de voornaamste troeven van Team Sky voor de Waalse Pijl, die na 204 kilometer eindigt op de beruchte Muur van Huy.

Poels deed zondag mee aan de Amstel Gold Race, maar stapte voortijdig af in de Limburgse heuvels. Froome rijdt de Waalse Pijl mede omdat de Muur van Huy in de zomer het slotstuk is van de derde etappe in de Ronde van Frankrijk. De Brit kwam vorige maand voor het laatst in actie bij de Ronde van Catalonië. De Sky-ploeg bestaat woensdag verder uit Phil Deignan, Sergio Henao, Peter Kennaugh, Vasil Kirijenka, Lars Petter Nordhaug en Nicolas Roche.


Laurens ten Dam keert woensdag bij de Waalse Pijl terug in het peloton. De 34-jarige coureur van LottoNL-Jumbo maakt net als ploeggenoot Robert Gesink zijn rentree in de Belgische heuvelklassieker. Ten Dam liep eind maart in de Ronde van Catalonië bij een valpartij vier gebroken ribben op en stond sindsdien aan de kant.

Gesink keert na twee maanden afwezigheid terug in het peloton. De klimmer uit Varsseveld stapte half februari af in de Ronde van de Algarve omdat zijn pasgeboren zoontje in het ziekenhuis was opgenomen. Daarna kreeg hij ook nog te maken met knieklachten. "Ik ben blij dat Robert terug is", zei ploegleider Merijn Zeeman dinsdag. "Hij gaat kilometers maken en zijn seizoen écht beginnen."

Wilco Kelderman en de Duitser Paul Martens zijn woensdag de kopmannen van LottoNL-Jumbo, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning van dit seizoen.