Robertson en Hawkins naar tweede ronde WK snooker

Neil Robertson, Barry Hawkins en Stuart Bingham hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. Robertson had een makkelijke dag, Hawkins en Bingham hadden het lastiger.

Robertson won met 10-2 van Jamie Jones en speelt in de volgende ronde tegen Ali Carter of Alan McManus. Hawkins had het tegen Matthew Selt een stuk lastiger hij won met 10-9. De Engelsman stond in de partij 7-2 en 9-4 voor en zag toen Selt terugkomen tot 9-9.

De snookerwijsheid 'wie terug komt tot 9-9 zal uiteindelijk de partij verliezen' was ook maandag weer van toepassing. Het was The Hawk die de overwinning voor de poorten van de hel wegsleepte. Eerder dit WK stond Stephen Maguire 9-5 achter en kwam terug tot 9-9. Hij moest uiteindelijk toezien hoe Anthony McGill er toch met de zege vandoor ging. 

De partij tussen Bingham en Robbie Williams ging tot 6-6 gelijk op. Bingham pakte daarna drie frames op een rij, waarna Williams nog één frame kon pakken. Hawkins maakte de partij af en won met 10-7. 

Overige tussenstanden
Ding Junhui 3-4 Mark Davis
Ali Carter 6-3 Alan McManus

Programma dag 4
11.00 uur: Mark Allen – Ryan Day (eerste sessie)
11.00 uur: Ding Junhui – Mark Davis (laatste sessie)
15.30 uur: Ronnie O’Sullivan – Craig Steadman (eerste sessie)
15.30 uur: Ali Carter – Alan McManus (laatste sessie)
20.00 uur: Mark Allen – Ryan Day (laatste sessie)
20.00 uur: Mark Williams – Matthew Stevens (eerste sessie)