'Anti-Gay Day' op school in Pennsylvania

Leerlingen van een middelbare school in Pennsylvania hebben zich van hun 'beste' kant laten zien. Als reactie op een evenement om het pesten van homo's tegen te gaan, kwamen ze op het geniale idee van een 'Anti-Gay Day'. Zo'n 50 leerlingen kwamen naar school in een flanellen, geruit overhemd en vielen mede-studenten lastig met bijbelteksten en een 'lynch list'.

De 'Day Of Silence', bedoeld om aandacht te vragen voor het pesten van homo's, vond vrijdag plaats op veel scholen in de Verenigde Staten. Omdat de McGuffey High School vrijdag een excursie had gepland, hield de Gay-Straight Alliance (GSA) het stille protest daar al op woensdag. Zo'n 30 tot 50 leerlingen deden mee.

Maar de volgende dag liepen ineens opvallend veel leerlingen rond in een geruit, flanellen overhemd. Al snel werd duidelijk waarom: het was Anti-Gay Day, een gecoördineerde actie. Homo- en biseksuele leerlingen werden uitgescholden en geduwd, hun opbergkastjes werden beplakt met bijbelteksten. Ook werden ze getagd in foto's van bijbelteksten die naar Instagram werden geüpload. Verder ging er een 'lynch list' rond van studenten die aan de 'Day Of Silence' hadden deelgenomen.

Afschuw
De schoolleiding heeft vol afschuw gereageerd en laat de politie onderzoek doen naar de gebeurtenissen. De school laat weten dat er geen getuigenissen zijn van de genoemde 'lynch list', maar moedigt iedereen aan om informatie te delen. De school zegt garant te willen staan voor een veilige, positieve omgeving voor alle leerlingen.

Behalve boosheid wordt er ook met sarcasme op de homohaters gereageerd. Of de jongens wel beseffen dat geruite blouses typisch iets voor lesbo's is. En: Jongens die hun kledingkeuze onderling afstemmen? Wat ontzettend gay.