FC Dordrecht treurt niet na degradatie

FC Dordrecht degradeerde afgelopen weekend uit de Eredivisie, maar van een rouwstemming is geen sprake. De Schapenkoppen zijn wel realistisch, aangezien men het hele seizoen eigenlijk al wist dat een verblijf in de hoogste voetbalklasse van Nederland van korte duur zou zijn.

"We hebben de kleinste begroting en konden ons niet versterken", liet trainer Jan Everse aan de NOS weten. "NAC Breda kon dat bijvoorbeeld wel. Dan is het niet gek dat je een stap terug moet doen."

Voorafgaand aan het seizoen hoopte algemeen directeur Marco Boogers met aanvallend voetbal te kunnen stunten, maar dat is niet gelukt. Everse kon zich wel vinden in de woorden van zijn leidinggevende. "Wij kunnen de boel niet negentig minuten lang dichtgooien. We zijn geen Italianen. Er is altijd wel iemand die even staat te slapen of niet meeloopt. En dat is ook inherent aan kwaliteit. Concentratie, scherpte is ook een kwaliteit. Dus ik denk dat dat een heel realistische visie (van Boogers, red.) is geweest."

De ogen gaan in Dordrecht langzaamaan naar het nieuwe seizoen. Everse zal de ploeg in het nieuwe seizoen nog onder zijn hoede nemen, waarna Gérard de Nooijer het stokje overneemt. De laatstgenoemde is in het seizoen 2015/2016 nog assistent-trainer en hoopt in die periode het hoogste trainersdiploma te behalen.