Hamilton praat nu al over titel

Na drie overwinningen in vier races weet Lewis Hamilton het zeker. "Ik wil die derde wereldtitel. Ik ga ervoor", zei de Brit zondag na zijn overwinning in de Grand Prix van Bahrein. Hij riep dat tijdens de huldigingsceremonie niet zonder reden; naast hem stond de Schotse racelegende Jackie Stewart, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1.

Hamilton bouwde door de zege in de avondrace op het woestijncircuit van Sakhir zijn voorsprong in de titelstrijd verder uit. Hij heeft inmiddels al 27 punten meer dan Nico Rosberg, zijn Duitse teamgenoot bij Mercedes. Diens landgenoot en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel van Ferrari heeft 28 punten minder.

Hamilton boekte de 36e GP-zege in zijn carrière. Hij startte in Bahrein van poleposition en nam meteen na de start afstand van zijn concurrenten. De bandenwissels leverden hem nauwelijks problemen op, ook al kon hij door achterblijvers niet heel ver uitlopen. In de laatste ronden begonnen de remmen van zijn bolide tegen te werken, maar de voorsprong op zijn naaste belagers was groot genoeg.

Hamilton na de door hem gewonnen grand prix (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Hamilton na de door hem gewonnen grand prix (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)

De Fin Kimi Räikkönen eindigde op drie seconden van Hamilton als tweede. Hij pakte zijn eerste podiumplaats van dit seizoen en bewees dat Ferrari in snelheid bijna niet meer onderdoet voor Mercedes. De wereldkampioen van 2007 was vooral op dreef in de slotfase van de race. Hij maakte in korte tijd in ziedend tempo een achterstand op Rosberg goed. De Duitser voelde zich kennelijk zo opgejaagd, dat hij een remfout maakte en in de voorlaatste ronde zijn tweede plek moest prijsgeven aan Räikkönen.

"Mercedes heeft nog steeds de beste auto, ook al maakt Ferrari het ons steeds moeilijker", stelde Hamilton. De winnaar noemde de omstandigheden lastig: "Het was voortdurend letten op je banden. Bovendien raakten mijn remmen tegen het einde van de race oververhit, maar het kwam gelukkig allemaal goed."

De Fin Valtteri Bottas reed in zijn Williams naar de vierde plaats. Hij wist nog net Vettel voor te blijven. De nieuwe vedette van Ferrari was de hele race in gevecht om een podiumplek en leverde vooral strijd met Rosberg. Toen Vettel echter een bocht te wijd nam, hobbelde hij iets te hard over de rand van het circuit en beschadigde zijn bolide. Door een extra pitstop verloor Vettel veel terrein.