Internazionale en AC Milan komen in derby niet tot scoren

De stadsderby in Stadio Giuseppe Meazza tussen Inter en AC Milan is zondagavond geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Beide elftallen begonnen strak georganiseerd aan de stadsderby. Er werd meer schaak gespeeld, dan vloeiend voetbal. Hernanes besloot in de elfde minuut dat het genoeg was met het voorzichtige spel en ondernam namens Inter een doelpoging. Vanaf ruim dertig meter haalde de aanvallende middenvelder verwoestend uit. Doelman Diego Lopez kon het gevaar maar net keren.

Het zette de toon voor de rest van de eerste helft, waarin Nerrazzuri de boventoon voerde. Tot grote kansen, en dus treffers, leidde dit vervolgens niet. De passes waren daarvoor te onzuiver, waardoor AC Milan de handen dicht mocht knijpen dat het kon gaan rusten zonder een goal te incasseren.

Na de thee vielen beide teams op door grote onzorgvuldigheid. Beide coaches maakten daarom ook na ruim een uur voetballen gretig gebruik van hun wissels om het duel weer wat opgang te helpen. Via Palacio probeerden de gastheren het spel weer wat naar zicht toe te trekken.

In de 72e minuut leek Inter dan toch op voorsprong te komen. Een voorzet van Hernanes kon Palacio net niet bereiken, waarna Mexès de bal in eigen doel werkte. De dienstdoende arbiter had echter een overtreding geconstateerd op zijn collega-verdediger Antonelli, waardoor de Franse verdediger een blunder bespaard bleef en de goal annuleerde.